BØLGEN & MOI OSL

 
 

KUNDE: HMSHost-UmoeF&B Company AS

FERDIGSTILT: april 2017

STED: Gardemoen, Oslo

BØLGEN&MOI OSL_RISS.jpg
 

Den storstilte utbyggingen av Gardermoen flyplass som åpnet i April 2017 medførte også en ny anbudsrunde for kontrakter for serveringsarealene på flyplassen. Riss ble engasjert av HMSHost-Umoe F&B Company for å utarbeide konkurransebidraget for Bølgen & Moi Food Garage. Konseptet er et samarbeid mellom operatøren og Bølgen og Moi AS.

Konseptet skulle fange det essensielle i Merkevaren Bølgen og Moi, men være tilpasset flyplassmarkedet mht. til service og varegrupper.

 

Et fokus på det ”norske” lå som en av føringene fra Avinor sin side. Vi valgte å se på Norge gjennom Trond Moi sitt rampete Pop art- inspirerte blikk i det vi begynte å gi form til et konsept hvor bestillingen var at det skulle framstå med en klar egenart i serveringstilbudet på flyplassen.

BØLGEN & MOI_RISS.jpg
 
 
B&M OSL_RISS.jpg
 

Sammenstillinger av grovt tre, med laminater i klare farger, grafikk og skilting ført i store strøk, og en med intensjon barnlig tilnærming til formproblematikk, var virkemidler som vi benyttet. Den enkle men effektfulle virkningen av å lage en skillevegg av 240 norgesglass fylt med ulike krydder er et eksempel på det. 

Etter å ha vunnet kontrakten gikk prosjektet over i realiseringsfasen. Leken med å gi liv til konseptet ble overtatt av en krevende prosjekterings og gjennomføringsprosess. Flyplassens hensyn til sikkerhetsaspekter, slitasjekrav som resultat av den harde bruken, samt å bygge på et sted som under hele byggefasen var åpen for full drift, gjorde at det å følge opp prosjektet fra idé til ferdig produkt var svært krevende.

 

MOODBOARD B&M_RISS.jpg
Petter Abrahamsen