HERLIG LAND

 
 

KUNDE: MAT & UTELIV

FERDIGSTILT:Oktober 2017

STED: Kristiansand

HERLIG LAND_RISS.jpg
 

Med slegge og silkehansker i bestestua.

 

Siden åpningen av Herlig Land i 2001 har restauranten rukket å bli en institusjon i Kristiansand. Den vedfyrte pizzaovnen og Riss har vært med fra starten og vi har med jevne mellomrom arbeidet for å tilpasse stedet til skiftende trender i restaurantmarkedet på en slik måte at stedet bevarer sin grunnidentitet, som et sted som tilsynelatende ”alltid har vært der”.

I sammenheng med den store utbyggingen av butikkkomplekset– Kvartal 32, fikk Restauranten tilbud om større arealer, og det var også på tide å i større skala fornye interiør og konsept for å imøtekomme femten nye år, og byens restaurantmarked.

Sammen med eier kartla og analyserte vi utelivstilbudet i byen, og med ambisjon om å opprettholde Herlig Land sin egenart, så vi til den erketypiske bistroen da vi utviklet et nytt interiørkonsept og veikart for prosjektet.

 

Det ble prosjektert større bygningmessige grep for å koble den gamle teglsteinsgården restauranten ligger i på det nybygde kvartal 32-komplekset. En ny inngang mot den nye innvendige handlegaten ble anlagt. Det førte til at restaurantens plan og logistikk måtte tenkes på nytt. Drifts og service- arealer med kjøkken ble flyttet, og restauranten fikk dermed større gjestearealer.Utfordringen lå i å bevare egenarten som restauranten hadde før ombyggingen og utvidelsen. Det å flette sammen bevaringsverdige elementer med det tilførte på en måte som søker å komplettere, fremfor å stå i kontrast, er en øvelse som krever innlevelse og følsomhet.

HERLIG LAND-1S4A9336-HDR.jpg
 
 

Det var viktig at materialene og elementene fremsto som tilforlatelig tilført. For eksempel ble malte overflater etterbehandlet med tørrpigmenter og olje for å gi en patina som gjorde at overflatene fremsto med patina. Kostmalte overflater på nye og eksisterende innredningselementer, patinert lær og antikk speilglass er også eksempler på materialer som bidrar til å ”stjele tiden”, slik at restauranten allerede ved ferdigstilling har noe av det preget som de ”tidløse” får sin særegne lunhet og sympatiske karakter fra.

 

 
herlig land-1S4A9465-HDR.jpg
Petter Abrahamsen