SCANDIC FLESLAND

 
 

KUNDE: SCANDIC NORGE AS

FERDIGSTILT: april 2017

STED: BERGEN;FLESLAND

SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
 

Vårt samarbeid med Scandic Hotels startet med hotellkjedens ambisjon om å løfte mat og serveringstilbudet til et høyere nivå, og å rette fokus på dette som en del av hotellopplevelsen.

Riss fikk oppgaven med å utforme restauranter, fellesarealer, resepsjon og lobby i det nye Scandic Flesland Airport Hotel med sine ca 1800 m2. Sammen med kunden la vi grunnlaget for et matkonsept hvor det rendyrkede rustikke italienske kjøkkenet stod i fokus, en italiensk osteria og vinbar som navet i konseptet.

Et sterkt ønske fra byggherrens side om et gyllent metallisk skall, det som i ettertid har gitt hotellet kallenavnet gullhotellet, ble en viktig identitetsfaktor og del av det helhetlige konseptet.

Det finnes ikke noen åpenbar link mellom assosiasjonene som glamouren i gullhotellet og ideen om et rustikt italiensk måltid. Det var ikke før vi kom over en kokebok skrevet på 1960- tallet av den italienske divaen Sophia Loren at vi fant et konseptuelt omdreiningspunkt for å gi form til arealene i hotellet.

 

 

 

Den kontinentale henslengte elegansen som en italiensk primadonna kan bringe inn i arbeidet med å illustrere hvordan man lager en enkel tomatsalat satte tonen for arbeidet med å finne form og atmosfæren som kunne brolegge gapet mellom bruk og bygning.

Materialpaletten henspeiler på miljøer og elementer vi kjenner fra bildereportasjer fra Italia på 50 og 60 tallet. Farger, mønstre og former likeså.

Lær, fliser med grafiske mønstre, naturstein og ulike treverk med tørre og gyldenbrunebrune overflatebehandlinger angir grunnpaletten. Over dette ligger interiørtekstiler og tapeter med høy kvalitet, og kunsthåndverksmessig utførelse. Gylne metaller som vi allikevel søkte å la fremstå med en viss naturlig patina går som en gylden tråd gjennom det hele.

Balansen mellom det glamorøse og det hverdagslige handlet om å la arketypiske rustikke trattoriastoler gå hånd i hånd med raffinerte fløyelstekstiler, eller i det hele tatt ved å ikke hengi seg fullstendig til kong Midas i det gylne skallet som hotellet er, men å finne en karaktersterk helhet ved å likestille det rå og grovskårne med det funklende.

Spesialdesignede innredninger, møbler, lamper og selv logo og menyer er en del av vår leveranse i prosjektet.

 
SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
 
SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
SCANDIC FLESLAND_RISS.jpg
 
SCANDIC FLESLAND_RISS .jpg
Petter Abrahamsen